Noorse premier voert campagne als taxichauffeur

Omdat het ongefilterde volksgevoel het best in een taxi tot zijn recht komt, heeft de Noorse premier Jens Stoltenberg dit vervoersmiddel betrokken bij zijn campagne voor de komende parlementsverkiezingen.

In juni heeft de sociaal-democraat, na zijn vrijdaagse gesprek met koning Harald, gewerkt als taxichauffeur. Uitgedost met een simpel jasje en zonnebril reed Stoltenberg, gefilmd door een verborgen camera, passagiers rond, in de hoop dat ze op de achterbank hun emoties de vrije loop zouden laten. Sommige burgers deden dat ook. Maar de meeste klanten herkenden al snel de premier. De kritiek op het beleid was mild. Het belangrijkste bezwaar betrof zijn rijvaardigheid. De premier, die naar eigen zeggen al acht jaar geen auto had gereden, moest enkele keren een noodstop maken.

De beelden van de trips heeft zijn partij nu op internet gezet. (Reuters)