Koning en koningin aangekomen bij Huis ten Bosch

Het koninklijk paar komt aan bij Huis ten Bosch.
Het koninklijk paar komt aan bij Huis ten Bosch. Foto ANP / Evert-Jan Daniels

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn aangekomen bij Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Daar overleed vandaag prins Friso. De koning en koningin waren in het buitenland, laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vanavond weten aan persdienst Novum.

De RVD wilde vanavond niets kwijt over de terugkomst van de koning en koningin, behalve dat het paar in het buitenland verbleef. De zegsman wilde eveneens niet vertellen of de kinderen van de koning en koningin vanavond naar Paleis Huis ten Bosch waren gekomen. Op beelden van de NOS lijken echter kinderen te zien te zijn die in een auto naar het paleis worden gereden.

Vanavond liet de RVD ook weten dat prinses Beatrix in het paleis is. Prinses Mabel, de vrouw van Friso, verblijft eveneens in het paleis waar vanochtend haar man overleed.
Op de beelden van de NOS is ook prins Constantijn, de jongste broer van Friso, bij paleis Huis ten Bosch te zien. Over Constantijn wil de RVD niets zeggen.

Bekijk hieronder een fotoserie over het leven van Friso: