Elfde arrestatie in zaak examendiefstal Ibn Ghaldoun

Een bord op de gevel van de scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam.
Een bord op de gevel van de scholengemeenschap Ibn Ghaldoun in Rotterdam. Foto ANP / Marco de Swart

In de zaak rond de eindexamendiefstal op de Rotterdamse school Ibn Ghaldoun heeft de politie vorige week maandag nog een 17-jarige jongen uit Ridderkerk opgepakt. Hij wordt verdacht van heling. De jongen is de dag erna weer vrijgekomen, bevestigt het Openbaar Ministerie vandaag.

Dat schrijft persbureau Novum.

Onbekend is of het gaat om een leerling van de Rotterdamse scholengemeenschap waar de eindexamens eind mei werden gestolen.

In totaal elf jongeren zijn nu opgepakt in de zaak. Alle verdachten zijn vrij in afwachting van het proces, schrijft Novum. In totaal werden 27 examens gestolen op de islamitische middelbare school.

Eind mei werd er een speciaal politieteam opgericht voor de zaak. In het onderzoek werden tien jongeren aangehouden voor de daadwerkelijke diefstal. Voor heling van de gestolen examens werden tot nu toe negen leerlingen van andere scholen aangehouden. Op dit moment zit geen van de verdachten in de cel, de laatste twee verdachten die nog vastzaten voor de diefstal werden half juli op vrije voeten gesteld.