De uitverkorene

FOTO MAARTEN HARTMAN
FOTO MAARTEN HARTMAN

Nee hoor. Dit is geen missverkiezing of badpakkenspecial. En de twee mannen in het water zijn geen badmeesters. De vrouw laat zich dopen, onder het toeziend oog van duizenden geloofsgenoten.

Voor Jehova’s getuigen is dit een van de meest bijzondere evenementen van het jaar. Afgelopen weekend zijn zo’n 7.500 getuigen naar de Jaarbeurs in Utrecht gekomen om onder het thema ‘Gods Woord is Waarheid’ lezingen bij te wonen, preken aan te horen en liederen te zingen. En dus doopceremonies bij te wonen.

De leer van Jehova is een christelijke stroming verwant aan het protestantisme. De kerk telt zo’n 30.000 leden in Nederland. Waar andere christelijke geloofsgemeenschappen hun ledenaantal zien krimpen, is het aantal getuigen van Jehova al jaren stabiel. De kerk ziet wel een toename van het aantal leden in andere landen. Vooral in Brazilië maakt de kerk een stormachtige groei door.