De slaapkamersloper

Luisteren //

MetalWalk Through Exits OnlyPhilip H. Anselmo & The Illegals

Phil Anselmo is geen fan van stilzitten. Na de breuk van het legendarische Pantera in 2003 begon de frontman project na project. Naar zijn eerste echte soloplaat Walk Through Exits Only werd dan ook reikhalzend uitgekeken. Maar wie hoopt op Pantera of zelfs Down komt bedrogen uit. Anselmo heeft z’n zieleroerselen (verslavingen, rugoperaties) er met geweld uitgespuugd en met 120 kilometer per uur op plaat geramd. ‘Bedroom Destroyer’ is een pleidooi voor het slopen van om het even welke kamer, en met ‘Bedridden’ mogen ook de tegeltjes eruit getrokken worden. Veertig minuten woede, waarbij wel wat samenhang en écht sterke songs missen. Evengoed is Walk Through Exits Only het bewijs dat Anselmo nog altijd (of weer) in vorm is.