De Eagles zijn weer terug

Er wordt weer op het hoogste niveau gevoetbald in de Vetkampstraat.

Zeventien jaar moest Go Ahead Eagles wachten op een eredivisiewedstrijd in Deventer en zaterdag 10 augustus was het dan eindelijk zover. In stadion de Adelaarshorst, gelegen midden in een volkswijk in Deventer, kwam ADO Den Haag op bezoek. Het werd een avond die de fans in Deventer niet snel zullen vergeten. De Eagles wonnen met 2-1, door een doelpunt in de slotfase van cultspits Marnix Kolder.

Op 13 maart 1996 wonnen de Eagles voor het laatst een eredivisiewedstrijd in Deventer. Toen werd het 4-0 tegen de Graafschap.

Sinds de degradatie uit de eredivisie, in 1996, speelde Go Ahead zeventien jaar lang onafgebroken in de eerste divisie.

Af en toe waren er hoogtepunten, zoals de halvefinaleplaats in het bekertoernooi, in 2010. Of de zege op Feyenoord, ook in de beker, in 2011.

Maar promotie naar de eredivisie, dat lukte nooit. Tot het vorige seizoen. Go Ahead eindigde op de zesde plaats van de eerste divisie, maar mocht wel meedoen aan de play-offs om promotie.

En in die play-offs wonnen de Eagles van VVV en van Volendam. Promotie naar de eredivisie was een feit. En dus reizen ook Ajax en PSV dit seizoen naar de Adelaarshorst in de Vetkampstraat.