‘Bod Slim op KPN gaat niet alleen om E-Plus’

Logo op het hoofdkantantoor van KPN. Foto ANP / Koen van Weel

De Mexicaanse miljardair Carlos Slim is niet alleen geïnteresseerd in E-Plus, het Duitse kroonjuweel van KPN. Zijn bedrijf América Móvil ziet ook potentie in de Nederlandse markt. Dat zegt financieel bestuurder Carlos García Moreno van het Mexicaanse bedrijf in Het Financieele Dagblad.

Slim deed vorige week een nieuw bod op KPN.

Moreno noemt KPN een “geweldig bedrijf met geweldige bezittingen”. Maar het telecombedrijf heeft wel een langetermijnvisie nodig om de verborgen waarde te ontsluiten. Het bod op KPN is volgens hem ‘een natuurlijke evolutie’ van de Mexicaanse betrokkenheid bij KPN.

García Moreno wil niet zeggen hoe América Móvil tegenover de verkoop van KPN-dochter E-Plus aan het Spaanse Telefónica staat. De KPN-top heeft die geïnitieerd om met de opbrengst van 8,3 miljard euro de overbelaste schuldpositie te repareren. Het bod van Slim zou bedoeld zijn om E-Plus te behouden. (Novum)