Bekijk het tv-interview dat Friso en Mabel in 2004 gaven

Prins Johan Friso in 2003 toen hij zijn toekomstige bruid Mabel Wisse Smit op Huis ten Bosch in Den Haag presenteerde aan de pers.
Prins Johan Friso in 2003 toen hij zijn toekomstige bruid Mabel Wisse Smit op Huis ten Bosch in Den Haag presenteerde aan de pers. Foto ANP

Drie video’s uit het leven van prins Friso. Bekijk een filmpje van Friso als jong jochie samen met zijn broertjes op Kasteel Drakensteyn, een tv-interview uit 2004 over onder meer de kwestie-Bruinsma en een overzicht van zijn leven.

23 april 1980. Een week voor de inhuldiging van hun moeder prinses Beatrix hebben de prinsen Willem-Alexander, Friso en Constantijn een gesprek met de NOS over school en het leven op Kasteel Drakensteyn.

19 april 2004. Prins Johan Friso en Mabel Wisse Smit gaven, enkele dagen voor hun huwelijk, een interview. In het vraaggesprek met Maartje van Weegen en Paul Witteman kwam onder meer de kwestie-Bruinsma aan de orde. Deze kwestie leidde ertoe dat het kabinet geen toestemmingswet bij het parlement indiende, waardoor Friso het recht op troonopvolging verloor. Friso sprak ook over zijn aanstaande huwelijk en zijn jeugdjaren.

Het leven van prins Friso in beeld: