‘Aanslag Al-Qaeda in 2012 verijdeld’

Westerse veiligheidsdiensten hebben in 2012 aanslagen van al-Qaeda in Europa voorkomen. Dat meldt de Duitse krant Die Welt. In het Pakistaans-Afghaanse grensgebied zouden Tunesiërs voorbereidingen hebben getroffen voor aanslagen.

Ze zouden daarbij zelfs al videoboodschappen hebben opgenomen die na hun dood openbaar zouden worden gemaakt.

Het beoogde doelwit van de aanslag noemt Die Welt niet. Wellicht waren de vier van plan om tegelijkertijd op meerdere plekken in Europa bommen af te laten gaan.

De krant schrijft dat veiligheidsdiensten het plan verhinderden toen de vier op de grens van Turkije met Iran werden gearresteerd. Ze werden uitgeleverd aan Tunesië. De mannen kwamen daar echter vrij. Een van de mannen zou in april zijn omgekomen bij een Amerikaanse drone-aanval in Pakistan.