Twee doden en dertig gewonden na busongeluk op A9 in Zuid-Frankrijk

Foto Flickr / Felix O

In Zuid-Frankrijk zijn twee doden en dertig gewonden gevallen na een busongeluk vannacht. Een touringcar van Eurolines raakte op de A9 bij Fitou van de weg.

Volgens AFP zijn twee van de gewonden er ernstig aan toe maar verkeren zij buiten levensgevaar. Gisteren verloren al vijf jongeren in het departement Aude, waartoe ook Fitou behoort, het leven toen ze de macht over het stuur verloren.

Politieonderzoek moet de oorzaak van het busongeluk nog uitwijzen. Volgens de NOS zou de chauffeur hebben gezegd dat hij geslagen werd door een passagier en dat de bus daardoor van de weg raakte. De Spanjaard heeft volgens AFP echter tegenover het OM verklaard dat een passagier tegen het stuur zou hebben geschopt omdat deze wilde dat de bus zou stoppen. De aanklager zegt dat deze lezing echter tegenstrijdig is met ander bewijs.

De touringcar was op weg van Marseille naar het Spaanse Murcia toen het ongeluk rond 01.30 uur plaatshad.


Grotere kaart weergeven