Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

Toestand Mandela nog steeds kritiek, maar verbetering

Kunstenaar Phil Akashi maakte dit portret van Nelson Mandela door met bokshandschoenen aan 27.000 keer op een muur te slaan. Mandela bokste in zijn jongere jaren en is groot fan van de sport. Het portret is te zien op een muur in Shanghai.
Kunstenaar Phil Akashi maakte dit portret van Nelson Mandela door met bokshandschoenen aan 27.000 keer op een muur te slaan. Mandela bokste in zijn jongere jaren en is groot fan van de sport. Het portret is te zien op een muur in Shanghai. Foto AFP / Peter Parks

De toestand van Nelson Mandela is nog steeds kritiek, hoewel er wel sprake is van lichte verbetering. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma vandaag gezegd.

Mandela ligt sinds 8 juni in het ziekenhuis, waar hij vanwege een longontsteking werd opgenomen. Sindsdien wordt zijn toestand als stabiel, maar kritiek omschreven.

De regering geeft maar weinig details vrij over de toestand van Mandela. Sommige familieleden zeiden de afgelopen dat zijn situatie langzaam verbetert, anderen zeiden dat Mandela mogelijk binnenkort terug kan keren naar zijn woning in Johannesburg.

Een week geleden liet Zuma ook al weten dat de gezondheidstoestand van Mandela “blijft verbeteren”.

Vorige maand werd ‘Madiba’ 95 jaar. Bekijk hieronder de fotoserie die we toen maakten: