Mogelijk traangas in uitgaanscentrum Hardenberg, elf mensen onwel

Een uitgaanscentrum in het Overijsselse Hardenberg is zaterdagnacht tijdelijk ontruimd nadat verschillende mensen onwel werden. Elf mensen moesten worden behandeld in een ziekenhuis, meldt de politie. Het gaat mogelijk om traangas.

De bezoekers van uitgaansgelegenheid Crazy Horse kregen rond 02.00 uur last van benauwdheid en tranende ogen. Op dat moment waren er zo’n elfhonderd feestvierders aanwezig. Volgens de politie is er geen sprake geweest van paniek, meldt persdienst Novum. Nadat het pand aan de Jan Weitkamplaan was gelucht, kon iedereen weer naar binnen.

RTV Oost meldt dat de brandweer het gebouw heeft onderzocht maar geen gevaarlijke stoffen aantrof. Onduidelijk is nog niet waar de stof vandaan kwam en om wat voor stof het precies gaat. De werking ervan zou vergelijkbaar zijn geweest met traangas, aldus de politie. Een half uur luchten volstond om het uitgaanscentrum weer geschikt te maken voor publiek.

Van de elf, die het allen weer goed maken, werden er drie per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Acht anderen gingen er op eigen gelegenheid naar toe om zich te laten behandelen.

Twitter avatar 112Hardenberg 112Hardenberg @112Hardenberg crazy horse in #Hardenberg loopt leeg vanwege chemische lucht binnen http://t.co/UWvftKO5aV via @Bas3d