Terugkijken en warmlopen: het leven van de Lowlandsganger

Beginners en veteranen, ze kwamen elkaar tegen op de heetste editie van het immens populaire festival ooit. De documentaire Life@Lowlands neemt ons mee in de belevingswereld van zeer jonge en iets oudere bezoekers van Lowlands 2012.

Samen vormen de 55.000 bezoekers van het festival een gemoedelijk ecosysteem. Vijf filmcrews legden in vijf dagen de samenleving vast die de Lowlandsbezoekers tijdelijk vormde vorig jaar, net als een selectie van de muziek.

Geïntimideerde beginners en ervaren bezoekers

Zo worden Susan, Corine en Luka gevolgd. Drie zeventienjarige hartsvriendinnen uit de Achterhoek, en voor het eerst op Lowlands. Dat maakt indruk op de dames. En de meet & greet met hun idolen van Enter Shikari al helemaal.

Daarnaast worden Dinand, Suzanne, Pieter en hun vrienden gevolgd, ervaren bezoekers die weten wat ze doen. ‘Lowlanders zijn als Bonobo’s: ze lossen conflicten op met seks in plaats van agressie’, aldus bioloog en vaste bezoeker Jeroen die de bezoekers probeert te duiden voor de camera.

Er komt muziek voorbij van onder anderen Triggerfinger, Enter Shikari, alt-J, Foo Fighters, The Shins en de Cloud Nothings in deze uitgebreide sfeerimpressie, die ons warm maakt voor een versie editie van Lowlands die nog geen week van ons verwijderd is.

Get Adobe Flash