Stil land

Bij zonnestudio Sunday’s in Groningen hebben ze normaal zo’n tweehonderd klanten op een dag. De afgelopen weken waren dat er maar zo’n veertig à vijftig. Mede-eigenaar Rob de Boer: „Zelfs met dat mooie weer willen mensen die werken toch even een kleurtje komen halen.”
Bij zonnestudio Sunday’s in Groningen hebben ze normaal zo’n tweehonderd klanten op een dag. De afgelopen weken waren dat er maar zo’n veertig à vijftig. Mede-eigenaar Rob de Boer: „Zelfs met dat mooie weer willen mensen die werken toch even een kleurtje komen halen.”

Het is stil in Nederland. In alle regio’s hebben kinderen nog zomervakantie. Dat is deze week voor het laatst: maandag beginnen in het zuiden van het land de basisscholen weer. Noord heeft nog vrij tot 18 augustus, Midden-Nederland tot 1 september.

De laatste week van juli en de eerste augustusweken zijn doorgaans de rustigste weken van het jaar. Miljoenen Nederlanders zijn dan met vakantie. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) gaan Nederlanders dit jaar in totaal 9,8 miljoen keer met vakantie in de maanden juli en augustus; 4,4 miljoen in eigen land, 5,4 miljoen in het buitenland.

Het merendeel van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht op campings en bungalowparken. Voor een buitenlandse vakantie zijn Frankrijk, Duitsland en Spanje favoriet. Vergeleken met voorgaande jaren blijven we dichter bij huis en gaan we minder vaak naar verre bestemmingen, aldus het NBTC.