Zes migranten verdronken voor kust Sicilië

Een agent staat bij de aangespoelde migranten die de scheepsramp niet overleefden.
Een agent staat bij de aangespoelde migranten die de scheepsramp niet overleefden. Foto A/Dario Azzora

Een schip met meer dan honderd migranten aan boord is vandaag vlak voor de kust van Sicilië op een zandbank gelopen. Zes migranten kwamen om het leven toen ze naar de kust probeerden te zwemmen, zo meldt de Italiaanse kustwacht tegenover persbureau AP.

Het schip liep aan de grond op nog geen vijftien meter van een populair strand waar veel toeristen komen. Het komt zelden voor dat mensensmokkelaars proberen aan land te komen in de buurt van grote steden of toeristische trekpleisters, aldus de kustwacht.

Vermoedelijk heeft de kapitein van het schip een navigatiefout gemaakt toen hij een afgelegen stuk kust probeerde te bereiken. De Italiaanse autoriteiten zijn bezig de overlevenden te identificeren. Volgens Italiaanse media gaat het vooral om Egyptenaren en Syriërs.