PSV tegen Milan, Feyenoord loot Kuban

PSV moet het voor een plek in de poulefase van de Champions League opnemen tegen AC Milan. De loting in Nyon wees vrijdag uit dat de jonge ploeg van trainer Phillip Cocu op 20 augustus eerst thuis speelt. Acht dagen later is de return in Milaan. PSV speelt na een eventuele uitschakeling in de groepsfase van de Europa League.

De laatste keer dat PSV en AC Milan tegenover elkaar stonden was in de groepsfase van de Champions League in het najaar van 2005. PSV won toen de thuiswedstrijd en hield de rossoneri op 0-0 in San Siro. Dat was een paar maanden na de confrontatie tussen de twee clubs in de halve finale van het belangrijkste Europese clubtoernooi. PSV legde het toen af na een 2-0 nederlaag in Milaan en een te krappe 3-1 overwinning in Eindhoven. Cocu maakte twee doelpunten, maar dat was niet voldoende om het late (uit)doelpunt treffer van Massimo Ambrosini te compenseren.AC Milan, de club van de Nederlanders Urby Emanuelson en Nigel de Jong, werd vorig seizoen derde in de Italiaanse competitie. In januari dit jaar trok de club enfant terrible Mario Balotelli aan, de Italiaanse wereldspits met kwajongensstreken.

In Nyon werd ook geloot voor de laatste voorronde op weg naar de groepsfase van de Europa League. Feyenoord moet het in deze play-offs opnemen tegen Kuban Krasnodar, de nummer vijf van Rusland van afgelopen seizoen. AZ speelt tegen het Atromitos, dat vorig seizoen op de vierde plek eindigde in de Griekse competitie. Beide Nederlandse clubs beginnen met een uitduel.

Ajax is als landskampioen al geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Vitesse en FC Utrecht werden in respectievelijk de derde en tweede voorronde al uitgeschakeld voor de Europa League.