NEC geen partij voor PSV

Memphis Depay met Georginio Wijnaldum, die vrijdag hoorde dat hij bij Oranje zit en tegen NEC twee keer trefzeker was.
Memphis Depay met Georginio Wijnaldum, die vrijdag hoorde dat hij bij Oranje zit en tegen NEC twee keer trefzeker was. ANP / Marcel van Hoorn

PSV heeft na de 3-2 uitzege van vorige week bij ADO Den Haag ook de eerste thuiswedstrijd van de competitie gewonnen. NEC werd in Eindhoven op een kansloze 5-0 nederlaag getrakteerd. Zakaria Bakkali was met drie goals de absolute uitblinker. Georginio Wijnaldum nam de andere twee doelpunten voor zijn rekening.

Met zes punten uit twee duels en een doelsaldo van acht voor en twee tegen mag PSV zich koploper van de Eredivisie noemen. FC Groningen, Ajax en Vitesse kunnen daar morgen nog verandering in brengen door met grote cijfers te winnen.

Hattrick 17-jarige Bakkali

PSV trad aan zonder de geblesseerde Stijn Schaars, maar dat bleek nauwelijks een beletsel. Al na zes minuten opende Bakkali na een slimme pass van Jürgen Locadia de score. Wonder boven wonder haalde NEC met die kleine achterstand de rust, maar twee minuten na de pauze maakte Bakkali er met zijn tweede van de avond alsnog 2-0 van.

Wijnaldum gaf het povere NEC de definitieve nekslag. De aanvoerder stond eerst op de goede plaats na een snel genomen vrije trap en nam op aangeven van Jetro Willems ook de 4-0 voor zijn rekening. Het mooiste werd echter bewaard voor het laatst. Bakkali dribbelde acht minuten voor tijd het strafschopgebied binnen en krulde de bal op weergaloze wijze in de bovenhoek:

NEC kent een belabberde start van het seizoen. Vorige week werd door de ploeg van trainer Alex Pastoor thuis met 4-1 verloren van FC Groningen.

De voetbalverslagen zijn afkomstig van persbureau Novum.