Martina naar halve finale 100 meter

Yoshihide Kiryu uit Japan, Martina en Nesta Carter uit Jamaica tijdens de honderd meter. Martina plaatste zich vandaag eenvoudig voor de halve finale.
Yoshihide Kiryu uit Japan, Martina en Nesta Carter uit Jamaica tijdens de honderd meter. Martina plaatste zich vandaag eenvoudig voor de halve finale. Foto EPA/ Srdjan Suki

Churandy Martina heeft zich op het WK atletiek in Moskou eenvoudig geplaatst voor de halve finales op de 100 meter. De Nederlandse sprinter werd in een tijd van 10,17 seconden tweede in zijn serie, achter de Jamaicaan Nesta Carter (10,11). De halve finales en de finale worden morgen gelopen.

Martina kende een moeizame start, maar maakte zijn achterstand in de tweede helft van de race goed. “Voor een eerste ronde ging het prima. Hopelijk lukt dat morgen weer, dan ga ik voor het podium”, reageerde de goedlachse Martina na afloop.

De Amerikaan Mike Rodgers plaatste zich met een tijd van 9,98 seconden als snelste voor de halve eindstrijd. Ook zijn landgenoot Justin Gatlin (9,99) bleef net onder de tien seconden. Topfavoriet Usain Bolt liep de zevende tijd. In de afsluitende serie kwam hij op halve kracht tot 10,07 seconden.(Novum)