Consument in VS staat klaar met credit card...

De Amerikaanse consument haalt het plastic tevoorschijn om de economie verder aan te jagen. Althans, dat zou je af kunnen leiden uit cijfers die de Amerikaanse centrale bank deze week publiceerde. Daaruit blijkt dat consumenten hun schuld in een hoog tempo hebben afgebouwd tot het laagste niveau in 33 jaar. Een ander gunstig signaal is dat wanbetaling op creditcardschulden op het laagste niveau sinds 1990 is aanbeland. Naar aanleiding van deze cijfers jubelden analisten dat de Amerikaanse huishoudens er lang niet zo goed hebben voorgestaan als nu. „De Amerikaanse consument is weer kredietwaardig”, zo vertelde een van hen tegen persbureau Bloomberg. En dus kunnen ze met leningen de economie weer brandstof geven voor groei. En dat is zichtbaar. De aankopen van nieuwe huizen en nieuwe auto’s, gefinancierd met geleend geld, liggen weer op het niveau van voor de crisis.