Bende mensensmokkelaars opgepakt door Spaanse en Franse politie

De Spaanse en Franse politie hebben in samenwerking een bende mensensmokkelaars opgepakt die Chinezen naar Europa en de Verenigde Staten smokkelde. Dat heeft het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag bekendgemaakt, meldt persbureau AP.

In totaal werden 75 arrestaties verricht, 51 in Spanje en 24 in Frankrijk. Onder de gearresteerden waren ook de twee in Barcelona wonende vermoedelijke leiders van de Europese tak van de bende.

De bende gebruikte de luchthaven van Barcelona als Europees knooppunt. In Barcelona werden vervolgens de identiteitspapieren voor de Chinezen gemaakt. De bende vroeg naar verluidt vijftigduizend euro voor het vervoeren van Chinezen naar de VS, Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk, Griekenland, Italië en Turkije. Sommige slachtoffers belandden uiteindelijk in de seksindustrie.