Af en toe buien, soms zon

Het steeds fraaiere weerbeeld dat deze zaterdag vanuit het westen inzet, krijgt zondag op de meeste plaatsen geen vervolg. De rug van hoge luchtdruk die zaterdag over ons land ligt, trekt zondag naar Duitsland en maakt plaats voor een oceaanstoring die buien aanvoert.

De rest van deze zaterdag verloopt overwegend droog. Vanuit het westen breekt de zon steeds vaker fel door, tussen de stapelwolken in. Als laatste arriveert dit weerbeeld eind van de middag in Limburg, de Achterhoek en Twente. Bij een naar matig en aan zee hier en daar vrij krachtig aantrekkende westelijke wind, wordt het 19 graden op het strand tot 22 graden op de warmste plekken in Limburg.

In de avond en nacht naar zondag blijft het meest droog. Het koelt af tot rond 10 graden landinwaarts.

Zondag overdag trekken vanuit het westen diverse buien over, met vooral in het noorden op diverse plaatsen ook wat onweer. De minste buien trekken over het zuiden. Soms schijnt ook even de zon. Tijdens die momenten loopt de temperatuur op naar 18 tot 21 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Volgende week schijnt de zon weer vaker, maar er blijven soms buien passeren, met daarbij zeker de eerste dagen de nadruk op het noorden. Na een schamelige 17 tot 20 graden aan het begin van de week loopt het kwik later wel weer op tot boven 20 graden.