Storing T-Mobile in buitenland verholpen

Foto EPA / Justin Lane

Alle klanten van T-Mobile in het buitenland kunnen in principe weer normaal bellen, sms’en en interneten. De netwerkproblemen die gisteren en eerder vandaag nog werden ondervonden, zijn volgens T-Mobile opgelost.

Sinds gisteren had een deel van de klanten van T-Mobile wereldwijd problemen met het netwerk door een storing. Monteurs waren sinds gisternacht bezig om het probleem op te lossen. Eerder op de dag zei het bedrijf al dat de problemen in veel landen al waren opgelost, maar daar hoorden Frankrijk, Spanje en België niet bij. De problemen van T-Mobile werden veroorzaakt door het systeem dat het mobiele verkeer buiten Nederland centraal behandelt. Door een storing viel een deel van de afhandelingscapaciteit uit.

T-Mobile wil klanten die hinder hebben ondervonden een vergoedingsregeling aanbieden. Na het weekend komt de telefoonprovider met meer informatie over een dergelijke schadevergoeding.

Het is de tweede keer deze zomer dat een telefoonaanbieder vakantiegangers in het buitenland in de kou laat staan. Vorige maand waren klanten van KPN in Frankrijk de dupe van een soortgelijke storing.