PSV loot AC Milan in play-offronde Champions League

PSV versloeg eerder Zulte Waregem en bereikte zo de play-offs van de Champions League.
PSV versloeg eerder Zulte Waregem en bereikte zo de play-offs van de Champions League. Foto ANP / Marcel van Hoorn

PSV stuit in de play-offronde van de Champions League op AC Milan. Dat wees de loting in Nyon vrijdag uit. Milan eindigde vorig seizoen als derde in de Serie A en heeft de Nederlanders Nigel de Jong en Urby Emanuelson onder contract staan.

De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van het kampioenenbal. De loting bepaalde verder dat het Turkse Fenerbahce tegen Arsenal moet uitkomen. Lyon speelt tegen Real Sociedad en Dynamo Zagreb tegen Austria Wien. Bekijk hier de hele loting.

De eerste wedstrijd vindt op 20 of 21 augustus plaats in Eindhoven. De return in Italië is een week later. Bij verlies is het Europese avontuur voor PSV niet voorbij. Dan rest een plaats in de Europa League.

Op voorhand was al duidelijk dat voor PSV een loodzware tegenstander uit de bus zou rollen. Schalke 04, Zenit Sint-Petersburg, Olympique Lyon en Arsenal waren de andere mogelijke opponenten. PSV bereikte deze week de play-offs door het Belgische Zulte Waregem te verslaan.

PSV kwam AC Milan in Champions Leagueverband al vaker tegen. In de seizoenen 1992-1993 en 2005-2006 troffen de clubs elkaar in de groepsfase. In het seizoen 2004-2005 hielden de Italianen de Brabanders op het nippertje uit de finale.

Feyenoord speelt in de play-offs van de Europa League tegen het Russische FK Krasnodar en AZ tegen het Griekse Atromitos FC.