Promovendus Cambuur wacht nog op eerste zege na verlies bij Roda

Roda JC heeft vanavond een 2-0 zege geboekt op promovendus SC Cambuur in de Eredivisie. Voor de Limburgse ploeg scoorde Krisztian Nemeth na een halfuur. Mitchell Donald maakte vlak voor tijd de tweede treffer van de thuisploeg op aangeven van Frank Demouge. Roda heeft nu drie punten uit twee wedstrijden, Cambuur blijft op 1 punt staan.

Hongaars international Nemeth had voor zijn treffer al een enorme kans om zeep geholpen. Met de 1-0 bekroonde hij het overwicht van de thuisploeg voor rust. De bezoekers uit Friesland creëerden nauwelijks kansen.

Na de thee tapte Cambuur echter uit een ander vaatje. Bij de Friezen was de van PSV gehuurde Marcel Ritzmaier een van de uitblinkers en Cambuur leek er van doordrongen dat er wat te halen viel in Kerkrade. Uiteindelijk lukte dat niet en sloeg Roda uit de counter toe. (Novum)

De 2-0 van Mitchell Donald: