Ook vandaag nog problemen met T-Mobile in het buitenland

Foto EPA / Justin Lane

Klanten van T-Mobile kunnen ook vandaag nog problemen ondervinden met bellen en internetten in het buitenland, meldt nos.nl. Sinds gisteren heeft een deel van de klanten van T-Mobile die in het buitenland zijn, problemen met het netwerk door een storing.

Wel zijn de problemen grotendeels opgelost voor klanten in Noord-Amerika en Afrika. Het is niet duidelijk wanneer de rest van de klanten in het buitenland weer kan bellen en internetten. T-Mobile zegt niet te weten hoeveel mensen precies hinder ondervinden van de storing. Een woordvoerder van het bedrijf zegt tegen nos.nl dat er een probleem met het centrale systeem in Nederland is dat het netwerk in het buitenland aanstuurt.

Monteurs zijn sinds gisternacht bezig om het probleem op te lossen.

T-Mobile kreeg gisteren op zijn forum honderden klachten binnen van vakantiegangers in onder meer Turkije, Spanje, Frankrijk, Duitsland en België. Het uit- en aanzetten van de telefoon werkt volgens de vakantiegangers niet.

Het is de tweede keer deze zomer dat een telefoonaanbieder vakantiegangers in het buitenland in de kou laat staan. Vorige maand waren klanten van KPN in Frankrijk de dupe van een soortgelijke storing. Klanten van T-Mobile ondervinden in Nederland geen problemen met hun verbinding.