Opinie

Geen onnodig geweld

Jeroen de Leijer en Marjolein Schalk geven in woord en beeld vakantietips aan thuisblijvers.

Je hoeft niet naar Latijns-Amerika of Afrika om als vakantieganger door een

bende of rebellenleger ontvoerd te worden. Beleef thuis de dreiging van een gijzeling. Spreek van tevoren af dat er geen onnodig geweld gebruikt mag worden.

Laat je door een gezinslid kidnappen en geblinddoekt afvoeren. Je kidnapper neemt je onder bedreiging mee naar het plantsoen waar je aan een boom vastgebonden wordt. Het is behoorlijk afzien, want hij of zij bedreigt je regelmatig met zijn wapen. Bovendien zingt hij irritante zomerhits zoals Bamboleo, Gimme Hope Jo’anna, Let’s Get Loud en Follow The Leader.

Er wordt in een vreemde taal tegen je geschreeuwd en uit de weinige woorden die je kunt verstaan maak je op dat het de ontvoerders om je mobiele telefoon te doen is. Je krijgt mondjesmaat wat te drinken en een dropje in je mond geduwd.

Tegen de avond ben je zover dat je je telefoon aan je ontvoerder afstaat. Dan worden de touwen losgemaakt, maar je moet nog 5 minuten geblinddoekt wachten zodat de ontvoerder kan ontsnappen. Eindelijk kun je dan in het donker naar huis terugkeren. Thuis zit je zoon met jouw mobiele telefoon te spelen en vraagt of je een leuke dag hebt gehad.