Enkele buien

De afgelopen dagen is lokaal veel regen gevallen. Toch hebben we nog steeds met een neerslagtekort te maken, vooral in het noordwesten van het land. De komende dagen zal dit tekort niet verdwijnen. Af en toe komt het tot een bui, maar grote hoeveelheden worden niet verwacht.

Vrijdagavond valt lokaal nog een bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Vooral in het binnenland klaart het lange tijd op. Aan de kust neemt in de loop van de nacht, op nadering van een zwakke storing, de bewolking toe. Het koelt af naar 13 tot 16 graden.

Zaterdag trekt de storing verder over het land. Er valt een enkele bui, maar tussendoor komt de zon ook tevoorschijn. In de middag trekt de storing Nederland uit en klaart het vanuit het westen op. De maximumtemperaturen liggen tussen 19 graden aan de kust en 22 graden in het binnenland. De wind komt uit het westen en is matig van kracht.

Na een rustige nacht nadert op zondag een nieuwe storing die een aantal buien veroorzaakt. In het noorden is deze het actiefst en daar vallen dan ook de meeste buien. Tussen die buien door is er ruimte voor de zon, vooral in het zuidoosten. De temperatuur stijgt tot 19 graden aan de kust en tot 22 graden in het binnenland.

Na het weekeinde blijven we een afwisseling zien van wolkenvelden, zonnige perioden en van tijd tot tijd een bui. Het is daarbij aan de koele kant, met middagtemperaturen rond 20 graden.