Free Record Shop maakt doorstart met een derde van filialen

Hoewel er steeds minder cd's en steeds meer dvd's in de winkels kwamen te liggen, wist Free Record Shop de strijd met het downloadtijdperk niet te winnen.
Hoewel er steeds minder cd's en steeds meer dvd's in de winkels kwamen te liggen, wist Free Record Shop de strijd met het downloadtijdperk niet te winnen. ANP / Lex van Lieshout

Free Record Shop maakt een doorstart met 47 van de 141 Nederlandse winkels. De platenwinkel, die in mei faillissement aanvroeg, biedt werk aan 475 werknemers in de Benelux.

Het bedrijf van Hans Breukhoven houdt in totaal 120 verkooppunten in de Benelux, waarvan zeventig in België en drie in Luxemburg. Dit is mede mogelijk door de overname door investeerder ProCures. Die overname leek eerder nog van de baan.

In de Nederlandse winkels blijven 183 van de oorspronkelijke 755 mensen in dienst, meldt een woordvoerder van nieuwe eigenaar ProCures aan persdienst Novum. Zo’n 35 mensen blijven werkzaam in een kantoorfunctie.

Eerste nieuwe winkel begin oktober

Momenteel gewerkt aan een gefaseerde ombouw van de winkels. Naar verwachting opent topman Roland van Geest de eerste nieuwe winkels voor 1 oktober. In de filialen is niet alleen plek voor muziek, films en games, maar ook voor boeken, cadeaukaarten en hoofdtelefoons.

Eind mei ging de entertainmentzaak, opgericht door Hans Breukhoven, failliet. Het bedrijf kampte al enige tijd met financiële problemen. Die zijn ontstaan door de veranderende markt en de niet herstellende economie. Omdat het consumentenvertrouwen al enige tijd daalt, voerde Free Record Shop al een reorganisatie door.