Trailer film Diana in première - en dat is nieuws

Al voor haar première is ‘Diana’ één van de meest besproken films ooit in Groot-Brittannië. Vandaag verscheen de officiële trailer van de film over het leven van de in 1997 verongelukte Britse prinses. Zelfs het verschijnen van deze trailer (2,12 minuten slechts) is al nieuws. The Guardian vraagt zijn lezers bijvoorbeeld online om hun mening

Foto Screenshot YouTube / E1EntertainmentUK

Al voor haar première is ‘Diana’ één van de meest besproken films ooit in Groot-Brittannië. Vandaag verscheen de officiële trailer van de film over het leven van de in 1997 verongelukte Britse prinses.

Zelfs het verschijnen van deze trailer (2,12 minuten slechts) is al nieuws. The Guardian vraagt zijn lezers bijvoorbeeld online om hun mening over de trailer:

“Idealised, romantic, squeaky clean. It all smacks a bit of Notting Hill via Windsor Castle. What do you think?”

Ook The Sun zette de trailer direct op zijn website. En Daily Mail plaatste een paar dagen terug al een heus split-screen-overzicht om aan te tonen hoe sterk Naomi Watts en Diana op elkaar lijken. Watts speelt de rol van prinses.

En niet alleen in Groot-Brittannië is de trailer groot nieuws. Ook in Nederland haalde de trailer vandaag het NOS Journaal.

De trailer van de film Diana:

De film, die vanaf september in Groot-Brittannië en vanaf november in Nederland te zien zal zijn, draait met name om de laatste twee jaar van het leven van Diana.

In de laatste twee jaren van Diana’s leven werd zij verliefd op de Pakistaanse hartchirurg Hasnat Khan. Tot een huwelijk kwam het niet, omdat Khan alle aandacht en publiciteit niet zag zitten. De liefde tussen Diana en Khan staat centraal in de film.

Diana kwam bij een auto-ongeluk in de Almatunnel in Parijs om het leven op 31 augustus 1997. Ook haar vriend Dodi Al-Fayed overleed daarbij. Alhoewel er veel samenzweringstheorieën zijn opgeworpen, wordt over het algemeen aangenomen dat het een ongeluk was, veroorzaakt door een chauffeur die alcohol had gedronken en met hoge snelheid paparazzi probeerde te ontlopen.