Vliegveld Nairobi gesloten na verwoestende brand

De internationale aankomsthal van het vliegveld staat volledig in brand door nog onbekende oorzaak.
De internationale aankomsthal van het vliegveld staat volledig in brand door nog onbekende oorzaak. Foto AP/Segeni Ngethe

Kort na zonsopgang is er brand ontstaan op het internationale vliegveld bij de Keniaanse hoofdstad Nairobi, het grootste vliegveld van Oost-Afrika. Het vuur heeft de aankomsthal en de afdeling immigratie totaal verwoest.

In de internationale vertrekhal is de brand inmiddels geblust. De zwarte rook die uit deze hal opsteeg was vanuit een groot deel van Nairobi te zien. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen. Wat de brand heeft veroorzaakt is nog onduidelijk.

“We doen er alles aan een crisis te voorkomen”, aldus de Keniaanse minister van Binnenlandse Zaken Mutea Iringon tegenover persbureau AP. Hij erkende dat de brandweer problemen heeft met de watertoevoer.

Het vliegveld is tot nader order gesloten. Inkomende vluchten moeten naar Mombassa en Eldoret. Alle wegen naar de luchthaven zijn eveneens gesloten en alleen te gebruiken door hulpdiensten.