Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Implosie gaat mis: toeschouwers gewond door rondvliegend puin

In Californië zijn bij een geplande implosie van een oude energiecentrale vijf mensen gewond geraakt. Op het moment dat de oude energiecentrale wordt opgeblazen is er gejuich te horen, maar als snel verandert dat in een ‘oh my God’.

In Californië zijn bij een geplande implosie van een oude energiecentrale vijf mensen gewond geraakt. Honderden mensen hadden zich aan de rand van de stad Bakersfield verzameld om te kijken hoe de oude fabrieksgebouwen werden opgeblazen, maar niemand had rekening gehouden met rondvliegend puin.

Op het moment dat de oude energiecentrale wordt opgeblazen is er gejuich te horen, maar als snel verandert dat in een ‘oh my God’.

http://www.youtube.com/watch?v=QmC_q5cdCAE

Op de video die deze ooggetuige maakte is te zien met wat voor een vaart het puin komt aanvliegen. De man die naast hem staat raakt daarbij gewond.

http://www.youtube.com/watch?v=Z62nCBVUqCc

Van de vijf gewonden raakte één man ernstig gewond. Hij is in ieder geval één been kwijt en mogelijk moet ook zijn andere been geamputeerd worden. De lokale krant The Bakersfield Californian heeft het hele verslag:

http://www.youtube.com/watch?v=5N-6EcnsmxU#at=90