Geen ‘homo-gerelateerde incidenten’ bij Canal Parade - alleen zakkenrollers gepakt

De politie heeft tijdens de Canal Parade in Amsterdam, het hoogtepunt van de jaarlijkse Gay Pride, zo’n dertig aanhoudingen verricht voor zakkenrollerij. In totaal werden van vrijdag tot aan vanochtend vroeg 43 mensen aangehouden voor kleine vergrijpen.

Het Rembrandtplein in Amsterdam, waar gisteren werd gefeest na de Canal Parade, vanochtend vroeg.
Het Rembrandtplein in Amsterdam, waar gisteren werd gefeest na de Canal Parade, vanochtend vroeg. Foto ANP

De politie heeft tijdens de Canal Parade in Amsterdam, het hoogtepunt van de jaarlijkse Gay Pride, zo’n dertig aanhoudingen verricht voor zakkenrollerij. In totaal werden van vrijdag tot aan vanochtend vroeg 43 mensen aangehouden voor kleine vergrijpen, laat een woordvoerder van de politie in Amsterdam weten aan Novum.

De overige arrestaties gingen om verstoring van de openbare orde en mishandeling. Grote incidenten waren er niet tijdens de jaarlijks terugkerende botenparade van de Gay Pride, het emancipatiefeest voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. De woordvoerder tegen Novum:

“Er deden zich geen homo-gerelateerde incidenten voor.”

Bekijk onze In Beeld-serie over het feest in Amsterdam gisteren.