Opinie

Fietsbel

Mijn fietsbel heeft hoofdzakelijk een decoratieve functie. De enkele keer dat ik hem gebruik – om wandelende toeristen ertoe te bewegen het fietspad te verlaten – sorteert het gebel geen effect, uitgezonderd de glimlach van de toerist die het interpreteert als begroeting. Ongewenste bonus: de fietsbel produceert op willekeurige momenten geheel autonoom geklingel, waardoor ik

Mijn fietsbel heeft hoofdzakelijk een decoratieve functie. De enkele keer dat ik hem gebruik – om wandelende toeristen ertoe te bewegen het fietspad te verlaten – sorteert het gebel geen effect, uitgezonderd de glimlach van de toerist die het interpreteert als begroeting.

Ongewenste bonus: de fietsbel produceert op willekeurige momenten geheel autonoom geklingel, waardoor ik in de verdediging schiet: „Hij deed het zelf!”

Op een zonnige ochtend fiets ik langs drie stratenmakers, die tot mijn spijt niet naar me fluiten. Uitgerekend op dat moment behaagt het de fietsbel te klingelen. Eén stratenmaker kijkt op: „Sorry, moppie, ik had je niet gezien!”

Jorine Lamsma