Hoe negeer ik mijn kamerplanten?

Jeroen de Leijer en Marjolein Schalk geven in woord en beeld vakantietips aan thuisblijvers.

Tijdens je stakantie (thuisblijfvakantie) wil je je niet bekommeren om je kamerplanten. Een van de voordelen van vakantie is juist dat je de planten geen water hoeft te geven.

Enkele tips voor thuisblijvers:

Plaats de kamerplant op een plaats waar je zelden komt. Zet hem bijvoorbeeld op de gang of in de bijkeuken. Op deze manier is het makkelijker om je plant te negeren.

Heel belangrijk is dat je je niet schuldig voelt over zijn welzijn. Je bent nu op stakantie en je kamerplant hoort daar eenvoudigweg niet bij. Als hij het daar niet mee eens is, kan hij vertrekken.

Vermijd alle conversatie. Veel mensen zijn gewend om tegen hun kamerplant te praten. Doe dit niet. Kamerplanten zijn bijzonder manipulatief. Zwijgend spelen zij in op je gemoed. Voor je het weet sta je weer met een gieter in de hand tegen je kamerplant te zwetsen.

Laat je niet misleiden door de fysieke verschijning van de kamerplant. Hoe zielig een uitgedroogde plant er ook uitziet, hij is veel sterker dan je denkt. Kamerplanten kunnen best tegen een stootje, maar het zijn nu eenmaal verschrikkelijke aanstellers die bij het minste of geringste beginnen te klagen. Trek je er niets van aan. Laat je stakantie er niet door bederven.