Schandaal Weiner groter: onfrisse scheldpartij tegen oud-stagiair

Anthony Weiner trekt zich ondanks de schandalen niet terug als kandidaat voor het burgemeesterschap in New York. Foto AP / Fran Franklin II

Het schandaal rond Anthony Weiner, de man die burgemeester wil worden van New York, is nog weer wat groter geworden. Een van zijn woordvoerders ging haar boekje te buiten door in nogal lelijke bewoordingen over een voormalig stagiaire te spreken. Ze noemde haar “bitch”, “slet”, “trut” en “kut”.

Twitter avatar apjvalk Guus Valk Weinergate wordt nu een wel erg onfrisse scheldpartij, zelfs voor de New Yorkse politiek ongekend http://t.co/uvfbreXGnY

Het startpunt van het schandaal rond Weiner ligt in 2011, toen hij aftrad als Congreslid omdat hij een foto van zichzelf in zijn onderbroek en met erectie had gestuurd naar een jonge vrouw. Zijn eigen vrouw was op dat moment hoogzwanger. Hij ontkende, maar de leugen kwam uit. Hij gaf toe met zes vrouwen dergelijke relaties te hebben onderhouden - maar twee weken geleden kwamen er opnieuw seksueel getinte berichten en naaktfoto’s naar buiten.

En nu dus dit. Olivia Nuzzi, een knappe, voormalige stagiaire van de politicus publiceerde maandag een verhaal in New York Daily News over haar ervaringen tijdens de stage. Sommige stagiairs zouden alleen maar stage lopen bij Weiner om zo in contact te komen met de vrouw van Weiner, Huma Abedin, die weer werkt voor Hillary Clinton. Campagnemedewerkers zouden slechts een fractie betaald krijgen van wat hen was beloofd. En Weiner kon de namen van de medewerkers in zijn eigen campagneteam maar niet onthouden.

De reactie

Barbara Morgan, hoofd Communicatie van het campagneteam van Weiner, heeft er geen goed woord voor over. En wond er tegenover TPM geen doekjes om:

“I’m dealing with like stupid fucking interns who make it on to the cover of the Daily News even though they signed NDAs and/or they proceeded to trash me. And by the way, I tried to fire her, but she begged to come back and I gave her a second chance.””

Ze vervolgt dat als het aan haar ligt, Nuzzi nooit meer een baan zal vinden in de politiek in New York.

“Fucking slutbag. Nice fucking glamour shot on the cover of the Daily News. Man, see if you ever get a job in this town again. It’s all bullshit. I mean, it’s such bullshit. She could fucking — fucking twat.”

Morgan doet ook nog even uit de doeken hoe Nuzzi volgens haar de stage heeft binnengehaald (“she begged me to be my intern, she was like, basically, ‘I want to be your bitch all summer long’) en hoe ze het als stagiaire heeft gedaan (“she sucked). En besluit:

“And then like she had the fucking balls to like trash me in the paper. (…) You know what? Fuck you, you little cunt. I’m not joking, I am going to sue her.”

Excuses

Morgen schrok zelf ook van haar taalgebruik. Toen Business Insider haar mailde of ze haar quotes had gelezen, reageerde ze met “NO NO NO NO NO.” Vervolgens:

“In a moment of frustration, I used inappropriate language in what I thought was an off the record conversation. It was wrong and I am very sorry, which is what I said tonight when I called and emailed Olivia to apologize.”

Weiner: I won’t quit

Weiner zette gisteren een mierzoete campagnevideo online waarin hij zegt dat hij absoluut niet van plan is om op te geven, ondanks de vele vragen en insinuaties daarover van journalisten. Ondertussen koppelt hij de gebeurtenissen slim aan zijn eventuele burgemeesterschap:

“Quit isn’t the way we roll in New York City. We fight trough tough things. We’re a tough city.

Of het helpt, moet blijken. Volgens een nieuwe poll is zijn populariteit in een week van 26 naar 16 procent gedaald.

    • Mirjam Remie