Ook UPC akkoord met Fox over uitzenden eredivisievoetbal

Beeld uit een duel tussen Feyenoord en AZ. Foto ANP/ Robin van Lonkhuijsen

Fox Sports Eredivisie, het kanaal dat Eredivisie Live vervangt vanaf dit seizoen, is vanaf morgen ook te zien voor klanten van UPC. De kabelmaatschappij en Eredivisie Media & Marketing (EMM) hebben een akkoord gesloten over de doorgifte van de nieuwe betaalzender, meldt persbureau Novum. Vrijdag werd al bekend dat Ziggo-klanten de zender kunnen ontvangen.

Het was lange tijd onduidelijk of mensen het begin van het nieuwe voetbalseizoen dit weekend wel live zouden kunnen volgen. Tot vorige week had de nieuwe zender van Fox nog geen akkoord met een van de digitale maatschappijen. Na het akkoord met Ziggo te hebben gesloten, zei Fox te verwachten dat een akkoord met de overige kabelmaatschappijen niet lang daarna zou volgen.

UPC en Fox sloten ook een overeenkomst over het uitzenden van de nieuwe open televisiezender Fox. Die start op 19 augustus met uitzenden.

Overname Eredivisie Live

Fox, met daarachter de bekende mediamagnaat Rupert Murdoch, is ook het nieuwe thuis van de Eredivisie, zoals al langer bekend was. Per 1 augustus start de zender met het uitzenden van het Nederlandse voetbal en neemt het Eredivisie Live over. Net als Eredivisie Live zit de zender achter een decoder en moeten digitale abonnees ervoor betalen. De NOS heeft nog tot in ieder geval 2014 de rechten van de samenvattingen.

    • Frank Huiskamp