Gewapende leraren in de VS

Onderwijzers en ondersteunend personeel op de Clarksville High School in de Amerikaanse staat Arkansas komen na de zomervakantie gewapend op hun werk. De leiding hoopt zo te voorkomen dat hun school ooit het toneel wordt van een drama zoals dat zich vorig jaar december afspeelde op een lagere school in Newtown, Connecticut. Daar schoot een schutter twintig kinderen en zes onderwijzers en onderwijzeressen dood.

Na de schietpartij in Newtown is het debat over wapenbezit in Amerika hoog opgelaaid. Door ruim twintig leraren en andere personeelsleden wapens te laten dragen, volgt de schoolleiding het advies van de National Rifle Association, de machtige wapenlobby in Amerika. De schoolleiding zegt veel verzoeken te hebben gekregen van ouders om de leraren verdekt wapens te laten dragen. Maar er zijn ook ouders die zeggen hun kinderen vanaf augustus naar een andere school zullen sturen. Ook de autoriteiten van Arkansas zijn niet gelukkig met het besluit, maar kunnen die niet tegenhouden. (AP)