De kantinejuf is imponerend maar ook lief

Sfeer

Communicatieadviesbureau Winkelman Van Hessen zit in twee chique kantoorvilla’s in Den Haag. De kantine ligt in een van de twee souterrains. Er staat een Ninja Turtles-flipperkast en overal hangen foto’s van collega’s. Trainee Annemiek: „Ik zat vroeger bij de scouting, deze plek doet me denken aan het clubhuis. Er hangt hier geen bedrijfskantinesfeer.”

Vandaag is het zonnig en luncht iedereen in de tuin. Het buffet wordt beheerd door Kitty (71), die hier een aantal jaar geleden terechtkwam via een seniorenuitzendbureau. Kitty heeft allerlei vers brood, gigantisch veel soorten kaas en vlees, gekookte eitjes, fruit en bakjes salade. Wij kiezen een broodje met rauwe ham, sla, tomaat en avocado, een zuurdesemboterham met komijnekaas en een glas chocomel. Allemaal lekker en vers. Werknemers betalen via een inhouding op hun salaris 3 euro per dag.

Reacties

Tomas, adviseur Brand PR, is weg van Kitty: „Zij bewaakt de kantine met haar leven. Pak je meer dan één luxe broodje? Terugleggen, ‘anders heb de rest niet genoeg’. Maar Kitty is ook lief. Als je aan de lijn bent, dan wijst ze de magere producten voor je aan. Iedereen is een beetje bang voor haar, want ze is best imponerend met haar grote kapsel en donkere oogschaduw. Tegelijkertijd zijn we allemaal dol op haar. Zij is onze kantinecultheld.”

„Ik zit weleens bij een klant, dan mis ik onze fijne lunch”, vertelt Liesbeth, adviseur Corporate Communicatie. Haar collega Anne: „Het is hier top. Zo veel keus, bijna te veel.” Het enige puntje van kritiek komt van assistent Fleur: „Ik zou willen dat de kroketten er niet alleen op dinsdag waren. Dan werk ik niet.”

Wat is de beste bedrijfskantine van Nederland? Meld kanshebbers aan via werk@nrc.nl

    • Cecile Elffers