Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

Zuma: toestand van Mandela blijft verbeteren

Een jongetje houdt ballonnen vast met de afbeelding van de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela, tijdens de Internationale Mandela Dag 18 juli in New Mexico.
Een jongetje houdt ballonnen vast met de afbeelding van de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela, tijdens de Internationale Mandela Dag 18 juli in New Mexico. AFP / Yuri Cortez

De gezondheidstoestand van Nelson Mandela “blijft verbeteren”. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse president Zuma gezegd, meldt persbureau AFP. Zijn toestand is nog steeds “kritiek maar stabiel”.

De president riep verder op om te blijven bidden voor Mandela. Mandela werd 8 juni in het ziekenhuis opgenomen met een longontsteking. Sindsdien wordt zijn toestand als stabiel, maar kritiek omschreven. Onlangs is hij 95 geworden in het ziekenhuis.

Zijn dochter Zindzi zei de avond voor zijn verjaardag dat het steeds beter met hem gaat, en dat ze verwacht dat hij binnenkort naar huis mag.