Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Voor poppenpatiënten

Een slechtziende beer? Of een pop waarvan het hoofdje is gesneuveld? Geen nood, de poppendokter weet raad. In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur is zij morgen aanwezig om beren opnieuw te vullen met houtwol of poppen die al vijftig jaar in de familie rouleren op te knappen. Kees Bakker, eigenaar van het museum, koos voor een vakantiedag: „Dan is het gemakkelijk om langs te komen met kinderen. Kunnen ze de poppendokter meteen combineren met museumbezoek.” Kleine reparaties worden ter plekke gedaan, voor grotere ingrepen gaat de ‘patiënt’ mee en kan hij of zij na vier maanden bij het volgende inloopspreekuur worden opgehaald. Prijsopgave gebeurt ter plekke en is afhankelijk van de ingreep. Afspraak maken niet nodig.