Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Vader ontvoerde meisjes Haaksbergen gearresteerd

De man uit Haaksbergen die zijn drie dochters meenam naar Syrië is vandaag bij terugkomst in Nederland gearresteerd op verdenking van mogelijke gijzeling en ontvoering, meldt RTL Nieuws.

De 42-jarige man zei gisteren tegen de Twentse krant Tubantia dat hij zijn dochters terug zou brengen naar Nederland. De meisjes van zeven, acht en elf jaar zijn herenigd met hun moeder, aldus de politie.

De man ontvoerde de kinderen vorige week dinsdag. Hij mishandelde en gijzelde zijn vrouw vermoedelijk en sloeg daarna met zijn drie dochters op de vlucht. Via een vliegveld in Duitsland reisde het viertal naar Berlijn. Er waren al enige tijd relatieproblemen tussen de ouders van de ontvoerde meisjes.