Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Rampen

Vijftien arbeiders vermist na serie explosies in gascentrale Florida

Screenshot beelden Sky News

Een aaneenschakeling aan zware explosies in een gascentrale in de Amerikaanse staat Florida heeft een nog onbekend aantal werknemers verwond, en vijftien van de 24 arbeiders die aanwezig waren worden momenteel nog vermist.

Dat meldt een woordvoerder van de stad Tavares in Florida tegenover persbureau AP, waar de centrale vlakbij ligt. Opslagtanks met propaangas zijn door nog onbekende oorzaak ontploft op de centrale. Het dak werd hierdoor van de centrale geblazen die in brand vloog door de ontploffingen, zo is op beelden van Sky News te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=Q-QgNqBxaSM&hd=1

Ooggetuigen melden dat de ontploffingen op het terrein van de gasfabriek ongeveer een uur lang duurden. Er is nog geen melding van doden en het precieze aantal gewonden is onduidelijk.