Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

PSV mild voor Zulte met 2-0 thuiszege

urgen Locadia van PSV juicht na zijn 2-0 tegen SV Zulte Waregem.
urgen Locadia van PSV juicht na zijn 2-0 tegen SV Zulte Waregem. Foto ANP / Marcel van Hoorn

PSV heeft de thuiswedstrijd in de derde voorronde van de Champions League overtuigend gewonnen. Het Belgische Zulte Waregem werd in Eindhoven door doelpunten van Memphis Depay en Jürgen Locadia met 2-0 verslagen. De return is volgende week woensdag in Brussel, omdat het stadion in Waregem niet aan de Europese eisen voldoet.

Het piepjonge PSV maakte een uitstekende indruk, al bleven doelpunten lang uit. De pas 17-jarige Zakaria Bakkali raakte vroeg in de wedstrijd de paal en zag daarna ook zijn ploeggenoten grote kansen missen. Tim Matavz stuitte eerst op de keeper en raakte wat later de lat. Georginio Wijnaldum schoot na een fout van oud-eredivisiespeler Davy de Fauw hoog over.

Nadat Wijnaldum aan het begin van de tweede helft de paal had geraakt, wist Depay met een afstandsschot in de 61e minuut eindelijk de ban te breken. De enige kans van Zulte Waregem, dat afgelopen seizoen tot op de slotdag meedeed om de Belgische titel, kwam in de 73e minuut. Mbaye Leye kopte een meter naast.

Twee minuten na de misser van Leye sloeg PSV toe. Rechtsback Joshua Brenet stelde met een afgemeten voorzet Locadia in staat om er 2-0 van te maken. Ook daarna mocht de thuisploeg naar hartenlust blijven combineren, al leverden de kansen van met name Florian Jozefzoon geen extra treffer meer op.

PSV moet volgende week in Brussel proberen een plaats in de play-offs af te dwingen. De winnaar daarvan bereikt de groepsfase van de Champions League. (Novum)