Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

OM sluit onderzoek naar dood Anass, blijft bij zelfmoord

Bloemen in het bos bij Wassenaar voor de 13-jarige Anass.
Bloemen in het bos bij Wassenaar voor de 13-jarige Anass. Foto ANP/ Evert-Jan Daniëls

Er komt geen aanvullend onderzoek naar de dood van de 13-jarige Anass Aouragh, wiens lichaam begin februari in een bos bij Wassenaar werd gevonden. Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten aan persbureau Novum.

De moeder van de jongen had aangifte gedaan van moord. Volgens haar raadsvrouw zagen twee pathologen op basis van foto’s en voorlopige bevindingen van de politie en het Nederlands Forensisch Instituut aanwijzingen voor een misdrijf, schrijft persbureau Novum.

Justitie heeft de aangifte bestudeerd, maar zegt dat er geen aanwijzingen zijn om tot een andere conclusie te komen dan eerder onderzoek uitwees.

Daaruit bleek dat de gepeste Anass zelfmoord had gepleegd, maar niet werd aangezet tot zelfmoord. Ook is hij niet om het leven gekomen door een misdrijf. Forensisch onderzoek wees uit dat hij zichzelf had verhangen met zijn sjaal.

De 13-jarige Anass werd een dag voor de vondst van zijn lichaam al vermist. Hij bezorgde toen reclamefolders in de wijk Oostdorp in Wassenaar en kwam hierna niet zoals afgesproken naar huis. De politie startte toen onmiddellijk een onderzoek na de aangifte van vermissing. Daarbij werden een helikopter en een speurhond werden ingezet. De fiets van de jongen werd door twee jongens op de Katwijkseweg nabij recreatiepark Duinrell om acht uur die avond teruggevonden. Een dag later werd zijn lichaam in een bos gevonden.

NRC Handelsblad meldde kort na de dood van Anass dat de jongen onder toezicht van Jeugdzorg stond, maar dat het al langere tijd beter met hem ging.