Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

OM eist werkstraf en voorwaardelijke celstraf tegen De Roy van Zuydewijn

Het OM eist een voorwaardelijke celstraf en een werkstraf van 240 uur tegen Edwin de Roy van Zuydewijn, de ex van prinses Margarita.
Het OM eist een voorwaardelijke celstraf en een werkstraf van 240 uur tegen Edwin de Roy van Zuydewijn, de ex van prinses Margarita. Foto ANP / Valerie Kuypers

Het Openbaar Ministerie heeft zojuist een werkstraf van 240 uur en een celstraf geëist tegen Edwin de Roy van Zuydewijn, vanwege valsheid in geschrifte. Dat schrijft persbureau ANP.

De Roy van Zuydewijn (47) was zelf niet bij de rechtszaak aanwezig. Hij woont in het buitenland. Zijn advocaat, Gabriël Meijers, verdedigde hem in de zaak, die voortkomt uit het grootschalige onderzoek naar de vastgoedfraude.

Volgens het OM heeft hij een valse factuur opgemaakt in juli 2001. Hij zou ten onrechte een bedrag van 238 duizend gulden uitbetaald hebben gekregen door het bedrijf Capelse Maasoever. Hiermee is hij een van de kleinere verdachten in de vastgoedfraude.

De Roy van Zuydewijn was van 2001 tot 2006 getrouwd met prinses Margarita, een nichtje van prinses Beatrix.