Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voeding

NVWa deelt boete uit voor roken tijdens Zomergasten

"Ik stak 'm gewoon maar op. Daar dacht ik helemaal niet bij na."
"Ik stak 'm gewoon maar op. Daar dacht ik helemaal niet bij na."

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat een boete uitdelen omdat Hans Teeuwen in het VPRO-programma Zomergasten een sigaret opstak. Het is nog niet duidelijk of de VPRO of de eigenaar van de studio de boete van 600 euro moet betalen. Dat meldt een woordvoerder van de NVWa.

De NVWa moet hierover nog in gesprek met de VPRO, maar dat is een “administratieve afhandeling”. Het besluit dat er een boete komt voor roken op de werkplek is genomen. De studio van Zomergasten is een werkplek en dus werden de regels overtreden toen Teeuwen zondagavond tijdens de uitzending een sigaret opstak.

‘Ik stak ‘m gewoon maar op’

Hans Teeuwen liet vandaag aan nrc.nl weten vooraf niets te hebben afgesproken met de VPRO over het roken van een sigaret.

“Ik stak ‘m gewoon maar op. Daar dacht ik helemaal niet bij na. Ik vind het eigenlijk heel erg stom, roken. Maar ja, ik ben verslaafd.”

De cabaretier is niet van plan een eventuele boete voor de VPRO zelf te betalen.

“Ik heb drie uur gratis voor ze opgetreden zondag, dat lijkt me meer dan zat.”