Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

Negen schoolkinderen komen om bij busongeluk Noord-India

Negen schoolkinderen zijn om het leven gekomen bij een busongeluk in Noord-India. Twintig anderen raakten gewond. Een schoolbus kwam in botsing met een vrachtwagen, meldt persbureau AP. Beide bestuurders zijn voortvluchtig.

Het ongeluk gebeurde vanmorgen vroeg. In de bus zaten volgens een politieman ongeveer dertig kinderen. Ten minste zeven van hen overleden ter plekke, twee kinderen overleden later in een nabijgelegen ziekenhuis.

De politie is op zoek naar de bestuurders van beide voertuigen, die onmiddellijk na het ongeluk op de vlucht sloegen. Volgens getuigen probeerde de buschauffeur een ander voertuig in te halen, toen de vrachtwagen van tegengestelde richting kwam.

Het ongeluk gebeurde in Hanumangarh, 350 kilimeter ten noordwesten van New Delhi.

Meeste verkeersdoden in India

India heeft wereldwijd het hoogste aantal jaarlijkse verkeersdoden ter wereld, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie. Er komen jaarlijks meer dan 110 duizend mensen om bij verkeersongelukken. De meeste ongelukken zijn te wijten aan roekeloos rijgedrag, slecht onderhouden wegen en verouderde voertuigen.


Grotere kaart weergeven