Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Mexicaanse miljardair en de zijn op overnamepad cable cowboy

Ophef op de Nederlandse telecommarkt. De twee buitenlandse grootaandeelhouders van KPN en Ziggo hebben de weg vrijgemaakt voor een overname. Wat willen Carlos Slim en John Malone eigenlijk? En hoe staan KPN en Ziggo er voor?

Telecommagnaat Carlos Slim (links), een van de rijkste mannen ter wereld, kocht zich in bij KPN. De Amerikaan John Malone staat aan het hoofd van een wereldwijd kabelimperium.
Telecommagnaat Carlos Slim (links), een van de rijkste mannen ter wereld, kocht zich in bij KPN. De Amerikaan John Malone staat aan het hoofd van een wereldwijd kabelimperium. Foto’s Corbis en Polaris