Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Machinist treinbotsing Zwitserland overleden

Het spoor wordt geïnspecteerd door personeel van de Zwitserse Federale Spoorwegen na het ongeluk.
Het spoor wordt geïnspecteerd door personeel van de Zwitserse Federale Spoorwegen na het ongeluk. Reuters/Denis Balibouse

De machinist van de trein die gisteravond in Zwitserland op een andere trein botste is dood aangetroffen. Zijn lichaam is vannacht geïdentificeerd en geborgen, zo meldt persbureau AFP op basis van de lokale politie.

De botsing betrof een trein die richting Lausanne ging en een andere trein die juist uit die richting kwam. Het ongeluk gebeurde om zeven uur lokale tijd in Granges-près-Marnand, in het westen van het land, zo’n vijftig kilometer van de hoofdstad Bern.


Grotere kaart weergeven

Bij het ongeluk vielen 44 gewonden, waarvan vier mensen er slecht aan toe zijn. De oorzaak van de botsing wordt momenteel onderzocht. Het treinverkeer op het traject is voor onbepaalde tijd stilgelegd.