Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Kerry hoopt dat er binnen negen maanden een vredesakkoord is

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry met de Palestijnse onderhandelaar Saeb Erakat (links) en de Israëlische minister van Justitie Tzipi Livni.
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry met de Palestijnse onderhandelaar Saeb Erakat (links) en de Israëlische minister van Justitie Tzipi Livni. Foto AFP / Nicholas Kamm

Onderhandelaars van Israël en de Palestijnen willen hun vredesoverleg binnen twee weken vervolgen. Beide partijen spraken de intentie uit binnen negen maanden een vredesovereenkomst te bereiken. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry gezegd.

President Barack Obama sprak eerder op de dag met de onderhandelaars en zei dat het overleg een ‘beloftevolle eerste stap’ markeerde, maar dat er nog veel werk gedaan en ‘lastige keuzes’ gemaakt moeten worden.

Lees ook: Israël en Palestijnen praten weer. Wat zijn de grootste obstakels voor vrede?